... Teksto redagavimo konkursas „WORD“.

Paskelbtas Teksto redagavimo konkursas „WORD”

     Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijoje vyko informacinių technologijų konkursas „Word“. Šio konkurso tikslas - ugdyti moksleivių informacinę kultūrą bei išprusimą, skatinant informacinių technologijų taikymą, sudaryti sąlygas įvairių mokyklų moksleiviams pasidalinti turimomis žiniomis ir mokėjimais, kelti mokinių mokymosi motyvaciją, išaiškinti geriausiai tekstiniu redaktoriumi WORD dirbančius moksleivius, skatinti informacinių technologijų mokytojus pasidalinti darbo patirtimi.

     Gegužės 5 dieną vykusiame renginyje galėjo dalyvauti visų Kauno miesto bendrojo lavinimo mokyklų bei gimnazijų 9 – 12 klasių moksleiviai. Sulaukėme atstovų iš 17 mokyklų. Užduotis konkursui buvo pasiūlyta iš daugelio teksto redaktoriaus temų. Ją mokiniai atliko per tam tikrą laiką kompiuteriu, naudodamiesi teksto redaktoriaus Word 2003 programa.

     Vaikai dirbo kruopščiai, atsakingai, nuolat grįždami ir tobulindami jau atliktas užduotis. Atliekant konkurso užduotį, reikėjo parodyti gilias teorines žinias bei praktinius įgūdžius. Vertinimo komisija nustatė, kad geriausiai pasirodė ir I vietą laimėjo „VŠĮ“ Kauno Julijanavos vidurinės mokyklos 12 klasės mokinys Mindaugas Kizys (mokytoja L.Žiemienė). Nuo jo nedaug atsiliko Kauno Maironio, KTU, S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijų bei T.Ivanausko, S.Lozoraičio vidurinių mokyklų mokiniai.

     Mokytojams ir mokiniams konkursas patiko ir atitiko lūkesčius. Konkurse buvo apibendrintos visos žinios ir suformuoti įgūdžiai, dirbant teksto redaktoriumi. Visi dalyvavę mokiniai bei juos ruošę mokytojai buvo paskatinti padėkos raštais. Tikimės, kad didelė dalis šių metų pavasarį konkurse dalyvavusių abiturientų nuspręs toliau domėtis IT ir įstos į aukštąsias mokyklas mokytis tokių specialybių, kurios glaudžiai siejasi su IT ir jų taikymu.

     Organizatorių teigimu, konkurse dalyvaujantys moksleiviai turėjo puikias galimybes pademonstruoti savo žinias. Tokie konkursai tikrai skatina moksleivius dar labiau gilintis į jiems įdomias mokslo sritis.

 

„Word“ konkursą Kauno m. organizavo
Laima Starkuvienė - Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazijos IT mokytoja metodininkė
Rasa Dievaitienė - S.Lozoraičio vidurinės mokyklos IT mokytoja metodininkė


 

Nuorodos

NEC

Lankytojai

Nariai : 1
Turinys : 155
Peržiūrėta : 188879